Batistuta primenjuje posebnu tehniku vaspitanja sinova: Jedan radi u kopirnici i neće da mu kupi Ferari

Prema argentinskim medijima Batistutino bogatstvo se procenjuje na oko 200 miliona američkih dolara.

07.05.2024. 07:30
  • Podeli:
gabrijel omar batistuta dule savić foto antonio ahel ata images-6638dc5bdd29f.webp Foto: Antonio Ahel/ATA Images

"Skroman dečko, sve pare šalje kevi" - citat posvećen Gabrijelu Omaru Batistuti iz legendarnog filma "Kad porastem biću Kengur" je nešto što maltene svaki Srbin zna. U stvarnom životu, čuveni Batigol ima dozu skromnosti koja se da povezati sa legendarnom replikom, samo što "ne šalje sve pare kevi", niti vozi Ferarija, niti obasipa decu novcem. 

Batistuta želi da mu potomci odrastaju učeći kako da budu skromni i poštuju zarađen novac.

Gabriel Omar Batistuta se ludo zaljubio još kad je imao 15 godina. Došao je nepozvan na rođendan devojke po imenu Irina Fernandes i... od tada su zajedno već pune tri decenije. U međuvremenu su dobili i četiri sina za koje legendarni fudbaler ima poseban metod vaspitanja.

Batistuta je bez sumnje jedan od najboljih napadača u istoriji. Jedan osvojen Skudeto s Romom je definitivno premalo zbog svega šta je napravio u karijeri. Uvek je bio onaj tip koji je igrao za navijače i njihovu strast, a ne prvenstveno za novac.

Svi se sećamo priče da je Fjorentinu napustio tek kada se saznao da bi zarada od njegovog transfera spasila klub od bankrota.

Batigol se i posle karijere odlučio za skroman život, a tako i vaspitava sinove.

Čuveni argentinski napadač je dobio četvoricu sinova, Tijaga, Šamela, Lukasa i Hoakina koji, zanimljivo, radi u fotokopirnici. Razlog za to je što slavni otac ne želi da finansira svoju decu.

Foto: Antonio Ahel/ATA Images

"Moj sin Hoakin radi u fotokopirnici. Ljudi često u šoku kažu da Batisutin sin radi tamo, kao da radi nešto sramotno i što nije dostojno života. Za mene to što moja deca rade znače da im dajem dostojanstvo. Mogao bih sutra da mu kupim Ferari, ali ne znam da li bismo se osećali srećnim niti koliko bi ta sreća trajala. Jer kad bi ušao u taj automobil on bi znao da nije njegov", rekao je Batistuta. 

Nekadašnji napadač Fjorentine, Intera i Rome smatra da je činjenica da njegova deca sama zarađuju za život najbolji dar koji im može dati.

"Razumem da nemaju isti užitak kada voze 'normalan' auto, ali barem će sebi reći: imam ovaj auto jer sam ga zaslužio", objasnio je popularni Batigol, a prenosi portal "Sportsport".

Kao što je poznato tokom karijere imao je teških problema s povredama kolena. U jedan zglob mu je ugrađena i metalna proteza. Danas ovaj 55-godišnjak uglavnom vodi miran i lagodan život u društvu najmilijih osoba.

Inače, prema argentinskim medijima Batistutino bogatstvo se procenjuje na oko 200 miliona američkih dolara.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()