Milošević sprema ekipu za baraž: Sve smo podredili plasmanu na Evropsko prvenstvo

Selektor BiH ide u Nemačku i Tursku

06.02.2024. 17:34
  • Podeli:
savo milosevic reuters-652da5a61b29d.webp Foto: Reuters

Fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine u martu očekuje baraž za odlazak na Evropsko prvenstvo koje će ovog leta biti održano u Nemačkoj.

Poslednje mečeve tim BiH je odigrao u novembru, a selektor Savo Milošević period do baraža koristi da reprezentativce upozna sa planom rada pred meč sa Ukrajinom koji se igra 21. marta u Zenici.

"U kontaktu sam sa igračima, a u narednom periodu planiram putovanje u Nemačku i Tursku gde igra dosta naših reprezentativaca. Tamo ću pogledati njihove utakmice i iskoristiti priliku da razgovaramo uživo. Uglavnom, svima smo predočili šta u taktičkom smislu planiramo da radimo i verujem da ćemo spremno dočekati baraž", rekao je Milošević i dodao:

"Zadovoljni smo trenutnom formom igrača, koji većinom igraju veoma dobro za svoje klubove. Sve je to relativno i najbitnije nam je da svi budu zdravi do baraža i da ih sve imamo na okupu u predstojećoj, važnoj reprezentativnoj akciji".

Samo mladi mogu biti novi

Na pitanje o eventualnim novim imenima u A timu selektor je odgovorio:

"Što se tiče novih igrača, tu može biti samo neko ime iz mlade reprezentacije ako bude trebalo da se popuni neka praznina. Oni su budućnost ove reprezentacije i na njih računamo. Na proteklim okupljanjima smo proverili nekolicinu novih igrača i imamo jasnu sliku šta od koga možemo da očekujemo".

Milošević ističe da će i Anel Ahmedhodžić biti na raspolaganju u baražu:

"Kao što sam ranije rekao, priča oko njega je završena. Bitno je da bude zdrav u martu i na njega računamo u baražu".

BiH može na EURO

Selektor smatra da BiH tim može da ostvari plasman na veliko takmičenje:

"Neće biti lako u baražu, pogotovo što nam je prvi protivnik veoma kvalitetna Ukrajina. Dobro je što igramo na domaćem terenu. Ovakav tip baraža je komplikovan i na jednu utakmicu sve je moguće. Verujem da možemo da ostvarimo uspeh i da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Sve smo podredili tome".

Pripreme sa Englezima

Savo Milošević je prokomentarisao i prijateljski meč sa Engleskom koji će biti odigran u junu:

"Dobra stvar za našu reprezentaciju je što je dogovoren meč sa tako jakim i atraktivnim protivnikom kao što je Engleska. Takve utakmice ti uvek pokažu gde si u odnosu na najveće timove i predstavljaće veliko iskustvo, pogotovo za mlađe igrače. Međutim, taj meč je daleko i naša razmišljanja su sada usmerena isključivo na ono što nas čeka u baražu".

Reprezentacija Bosne i Hercegovine će saznati imena protivnika i u UEFA A Ligi nacija 8. februara na žrebu u Parizu, pišu "Nezavisne".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()