Nagelsman objavio revolucionarni spisak, svi prate Pancere: Kros predvodi tim Nemačke

Selektor nekim imenima mnoge iznenadio

14.03.2024. 18:56
  • Podeli:
Toni Kros-65802dc0dbbd6.webp Foto: Andreas Gora/dpa via AP/Tanjug

Tri meseca pred početak Evropskog prvenstva kreću "pripreme" domaćina i od trenutka kada je selektor Julian Nagelsman, danas, objavio spisak igrača na koje računa sva pažnja fudbalske javnosti usmerena je prema nacionalnom timu Nemačke

Posle 2023. godine, koja je bila puna razočaranja i bez imalo optimizma, nemački selektor je saopštio listu imena za pripremne utakmice sa Francuskom i Holandijom. 

Najupečatljivije na njoj je izostanak Leona Goreckog, kog je zamenio njegov mladi saigrač iz Bajerna Aleksandar Pavlović, jedan od šestorice debitanata u Nagelsmanovom timu (Anton, Mitelštet, Undav, Bejer, Beste i Pavlović).

Bez sumnje, predvodnik tima Pancera je iskusni Toni Kros, vezista Atletiko Madrida koji se vraća u nacionalni tim posle tri godine odsustva. 

Na prozivku su pozvana i četvorica igrača Štutgarta, velikog ovogodišnjeg izenađenja Bundeslige (Valderam Anton, Maksimilian Mitelštad, Kris Fuhrih, Deniz Undav), dok će iz Borusije Dortmund biti samo jedan -  Niklas Fulkrug

Iskusni Manuel Nojer se vraća na gol prvi put otkako je krajem 2022. godine doživeo prelom tibije, pa će mu Ter Štegen ponovo biti zamena na Evropskom prvenstvu.

Nojerov povratak ne znači da Ilkai Gundogan mora da mu preda kapitensku traku. 

"Ilkaj će i dalje biti naš kapiten. Ovo kapetanstvo bi trebalo da bude referentna tačka za saigrače. Igrači treba da se osećaju kao da imaju lidera u svojim redovima. On je predstavnik tima", jasan je bio Nagelsman i dodao: "Vrata nikome nisu zatvorena. Razgovarao sam sa svim igračima. Uvek mogu stvari da se promene". 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()