Stojković: Vodiću Srbiju na EP, a za SP 2026 ko živ ko mrtav

Od kada sam došao nisam imao ni jedan problem da bih se pitao: Šta tražim ja ovde, kaže selektor fudbalske reprezentacije Srbije

24.11.2023. 11:03
  • Podeli:
dragan stojković piksi tanjug-6540fad87274f.webp Foto: Tanjug/Ap/Robert Hegedus

Plasirala se fudbalska reprezentacija Srbije na Evropsko prvenstvo 2024. i time ispisala istoriju kao prva selekcija koja će predstavljati državu na tom takmičenju od uspostavljanja samostalnosti. Bez obzira to koliki je uspeh postignut javnost je podeljena kada je u pitanju ostanak selektora Dragana Stojkovića Piksija na klupi Orlova, jer njegovi izabranici nisu blisatli ni na prethodnom Svetskom prvenstvu u Kataru, ni tokom kvalifikacija za EP

Dragan Stojković Piksi ističe da su ostanak u timu od njega tražili igrači lično.

"Čestitke svima, jer mi smo mala zemlja. Francuska je velika, ima izvor iz kog crpi šta god hoće. Tu su kolonije, pa imate i ovu i onu boju kože, imate strahovit izbor. I kako ti možeš da se meriš sa takvom nacijom, sa takvom silom? Ali kada budemo igrali s njima, ovde će da se očekuje da ih pobedimo, je l’ tako", rekao je u razgovoru za "Mozzartsport" selektor Srbije. 

Fali nam navijačka realnost

Stojković kaže da navijači često imaju nerealna očekivanja od reprezentacije.

"Mi nismo realni. Ono što je jako bitno jeste da Srbija mora da da svoj maksimum na terenu. Da se bori, da se žrtvuje, da pokuša sve da dođe do dobrog rezultata. Ali moramo da pronađemo tu realnost. A, na ovim prostorima je to jako teško. Ma, nije samo ovde, svuda je tako. Eno, čovek u Češkoj dao ostavku. Svega mu je preko glave. E, a vidite, od dana kada sam došao pa do današnjeg dana, nijedan problem nisam imao. Govorim u vezi sa igračima, svlačionicom, sastavom tima, izmenama, poluvremenima, putovanjima... Nikada nisam imao problem. Nijednu trunku zbog koje bih se razočarao i rekao šta ja tražim više ovde“.

Uvek ću biti ponosan na neke poteze

Nastavio je Stojković da priča o sebi i prethodnicima:

"Kažu, on ima harizmu… Pa imali ste i vi, bre, neke harizme valjda. Niste pali s Marsa. Pa, niste uspeli. Ali, stvoriti harmoniju, zajedništvo. Ono veče kada se slavilo posle Leskovca igrači su me zvali da dođem, otišao sam da ih pozdravim, da nazdravim. Kada ti oni dođu i kažu: Ovo samo ti možeš i niko drugi. E, to je velika satisfakcija. Kažem im: Ne, ovo je vaša zasluga. A oni: Ne, ovo samo ti možeš. Mnogo selektora je imalo i te kakve probleme. E, ta harmonija, to drugarstvo, to zajedništvo… – dodao je strateg Srbije.

Zajedništvo je ono što ih čini velikim, čak i u teškim trenucima.

"Nema vrištanja u poluvremenu i kada gubimo, nema dranja. Gledaš da povučeš neke poteze, da ih ubediš da veruju u ono što im kažeš i ono što hoćeš. I jednoga dana kada budem otišao, kada ne budem selektor, na te stvari ću biti mnogo ponosan. Iako, dosta njih hoće to da razbije. Ja to vidim, osećam. Ali, ne mogu. Pokušali su da izmisle neku aferu, nešto, ali smo ostali jedinstveni, ostali smo zajedno. Na kraju krajeva, da bi uspeo, moraš da imaš tu vrstu zajedništva. Ne smeš da imaš klanove, ne smeš da imaš grupe, jer to vodi u propast. Sa ovim momcima: ko igra, ko ulazi, koga menjam – to se apsolutno ne postavlja pitanje. A znate zašto je to tako? Zato što oni vide da radim pošteno. Imam pošten odnos prema njima", zaključio je Dragan Stojković Piksi u intervjuu za Mozzartsport.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()