Ataman skrčkao dobru završnicu: Panatinaikos srušio Makabi i obezbedio mesto na Fajnal foru

Panatinaikos se priključio braniocu titule Realu

07.05.2024. 23:16
  • Podeli:
profimedia-0870969175 panatanaikos makabi matijas lesor-663a992b0c6d0.webp Foto: Profimedia

Košarkaši Panatinaikosa plasirali su se na Fajnal for Evrolige pošto su u petom meču četvrtfinalne serije savladali Makabi u Atini rezultatom 81:72.

Panatinaikos se priključio braniocu titule Realu i postao drugi učesnik Fajnal fora Evrolige koji se igra u Berlinu od 24. do 26. maja. 

Posle prve deonice Panatinaikos je vodio 22:21, a na poluvremenu je bilo nerešeno - 41:41. U poslednjih 10 minuta ušlo se sa 58:56 za Panatinaikos, koji je sedam minuta pre kraja vodio 64:56, a pet minuta pre kraja 68:58 i tad je bilo jasno da će izabranici Ergina Atamana na Fajnal for. 

Najefikasniji u Panatinaikosu bio je Kendrik Nan sa 26 poena (679 trojke), Kostas Slukas je dao 15, 11 Huančo Ernangomez, a 10 Joanis Papapetru. Matijas Lesor je dao devet poena i imao 11 skokova, a slobodna bacanja je šutirao 3/14. 

U odsustvu povređenog Vejda Boldvina Lorenco Braun je bio najefikasniji u Makabiju sa 19 poena, dok je novopečeni slovenački reprezentativac Džoš Nibo dao 14.

Poslednja dva učesnika Fajnal fora biće poznata posle sutrašnjih petih mečeva Monako - Fenerbahče i Barselona - Olimpijakos, u obe serije je rezultat 2:2. 

U polufinalu Fajnal fora igraće Real i pobednik meča Barselona - Olimpijakos, odnosno Panatinaikos i pobednik meča Monako - Fenerbahče.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()