Barselona srušila Olimpijakos posle produžetka: Petrušev tragičar, Španci blizu fajnal-fora

Četvrti meč serije igra se u četvrtak, takođe u dvorani "Mira i prijateljstva"

30.04.2024. 23:04
  • Podeli:
filip petrušev, kk olimpijakos - 18 jan 2024 - profimedia-66315d5fb3710.webp Foto: Profimedia

Košarkaši Barselone pobedili su večeras Olimpijakos kao gosti rezultatom 82:80 posle produžetka (71:71 posle regularnog toka) čime su poveli u seriji 2:1 i sad im nedostaje samo jedna pobeda za plasman na Fajnal for Evrolige.

Filip Petrušev je bio najefikasniji u svom timu sa 18 poena, ali je u poslednjoj sekundi produžetka napravio faul nad Džabarijem Parkerom, koji je odlučio meč.

Olimpijakos je u prvom poluvremenu konstantno vodio, a na "veliki odmor" se otišli sa 37:32 za domaćina. U trećoj deonici Barselona je zaigrala mnogo bolje, preokrenula rezultat i vodila 57:51 na ulasku u poslednjih 10 minuta. 

Olimpijakos je 84 sekunde trojkom Tomasa Volkapa poveo 71:66, ali je Barselona izjednačila na 71:71 šest sekundi pre kraja. Najdžel Vilijams Gos je promašio šut za pobedu domaćina, pa je meč otišao u produžetak. 

U dodatnih pet minuta takođe je bilo neizvesno, Olimpijakos je 56 sekundi pre kraja vodio 80:77, a izjednačio je Nikolas Laprovitola trojkom 36 sekundi pre kraja, Vilijams Gos devet sekundi pre kraja promašuje šut za tri (0/4 trojke).

Pet desetinki pre kraja Filip Petrušev faulira Džabarija Parkera na šutu za tri poena, a Amerikanac pogađa dva, namerno promašuje treće i tako donosi pobedu Barseloni. 

Petrušev je predvodio Olimpijakos sa 18 poena (6/11 za dva, 1/1 za tri, 3/4 slobodna bacanja) i pet skokova, Mozet Rajt je dao 16, a Volkup 10. Nikola Milutinov je meč odgledao sa klupe Olimpijakosa. 

Jan Veseli je dao 16 poena za Barselonu, po 13 su dali Parker, Vili Ernangomez i Tomaš Satoranski, a 12 Nikolas Laprovitola.

Četvrti meč serije igra se u četvrtak, takođe u dvorani "Mira i prijateljstva". Plasman na Fajnal for koji se održava u Berlinu od 24. do 26. maja obezbediće klub koji prvi stigne do tri pobede.

Cup tree provided by Sofascore
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()