Partizan umalo od gotovog napravio veresiju: Crno-beli poveli protiv Budućnosti u polufinalu ABA lige

Drugi meč ovih rivala na programu je 7. maja u Podgorici, sa početkom od 18 časova

30.04.2024. 20:38
  • Podeli:
kk partizan, kk budućnost, polufinale aba lige - 30 april 2024 - foto ABA league j-t-d Dragana Stjepanovic 1-66312b1acac63.webp Foto: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanovic

Košarkaši Partizana pobedili su u Areni podgoričku Budućnost sa 78:67 (25:16, 14:13, 18:18, 19:20) u prvoj utakmici polufinalne serije ABA lige, koja se igra na dve pobede.

Partizan je odlično startovao utakmicu, imajući kontrolu nad ritmom igre i stvarajući prednost već na početku susreta. Dobri napadi i čvrsta odbrana doneli su crno-belima vođstvo u prvoj četvrtini.

Partizan je i u drugoj četvrtini nastavio da dominira, stvarajući značajnu prednost koju Budućnost nije uspela da anulira. Crno-beli su sjajno koristili svoje šanse u napadu, dok je odbrana bila čvrsta i disciplinovana.

Budućnost je pokušala da se vrati u meč u nastavku, ali nije uspela da ozbiljnije ugrozi Partizan u trećoj četvrtini. Smanjila je razliku na samo deset poena, ali crno-beli su sačuvali svoje vođstvo, zadržavajući kontrolu nad tokom igre.

Foto: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanovic

Međutim, poslednja deonica je donela dosta uzbudljivih trenutaka, ali Partizan je uspeo da održi prednost i stigne do pobede. Podgoričani su u jednom trenutku stigli do -4 poena razlike (69:65), ali je Panter, preciznim šutevima sa penala, čuvao vođstvo domaćih. Uz jaču odbranu, crno-beli ipak nisu napravili od gotovog veresiju, pa su na kraju stigli do zasluženog vođstva od 1:0 u polufinalnoj seriji regionalnog takmičenja.

Drugi meč ovih rivala na programu je 7. maja u Podgorici, sa početkom od 18 časova. Potencijalna majstorica ponovo bi bila igrana u Beogradu, i to 10. maja.

Cup tree provided by Sofascore
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()