Turbulentno u Novakovom timu: Sa osmehom deli otkaze, posle Ivaniševića još jedan trener odlazi

Novak Đoković trenira u Beogradu

01.05.2024. 09:36
  • Podeli:
novak djoković tim instagram djokernole-6631f0e097524.webp Foto: Instagram/PrintScreen/djokernole

Najbolji teniser sveta Novak Đoković objavio je da kondicioni trener Italijan Marko Paniki, sa kojim je sarađivao skoro 10 godina, nije više deo njegovog tima.

"Grande Marko, kakve smo neverovatne godine saradnje imali. Stigli smo do vrha, osvojili titule, oborili rekorde, ali najviše od svega, uživao sam u našim najobičnijim danima treniranja u teretani i van nje. Beskrajni sati 'karciofinija' i smeha zbog kojih sam se osećao super motivisanim da se pripremim za uspeh. 'Grazie Romanista' (kako te Goran zove) za svu energiju, trud i vreme koje si uložio da me učiniš najboljim mogućim igračem i osobom kakva mogu da budem. Šaljem ti puno ljubavi i vidimo se uskoro u Rimu", napisao je Đoković na društvenim mrežama.

Novak Đoković trenira u Beogradu i sprema se za masters u Rimu koji će mu biti generalna proba za Rolan Garos. Najbolji teniser sveta u ovoj godini još nije uspeo da osvoji titulu, ali je zato javnost najpre iznenadio raskidom saradnje sa Goranom Ivaniševićem, a poslednjeg dana aprila i raskidom saradnje sa Markom Panikijem, svojim fitnes trenerom.

Ako je sudeći prema objavama na Instagramu, sa Novakom u Beogradu je Gebhart Fil-Grič, njegov nekadašnji fitnes trener. On je izgleda u timu zauzeo mesto Marka Panikija.

Inače, 2019. kada se Paniki priključio timu, na mestu fitnes trenera zamenio je baš Fil-Griča, a sada se promena desila u suprotnom smeru.

Od 2019, kada je stupio na dužnost, Paniki je "potpisao" dve fantastične sezone – svetski broj 1 je u 2021. i 2023. osvojio po tri gren slema izgubivši finale četvrtog. To ne bi bilo moguće bez fenomenalne fizičke pripremljenosti koja dobija na značaju zbog njegovih godina.

Što se tiče teniskog trenera, Đoković i dalje zvanično nije otpočeo saradnju ni sa kim, već mu u Beogradu pomaže Nenad Zimonjić koji je sa njim bio i na mastersu u Monte Karlu. Nole je istakao da i dalje nije siguran da li će imati trenera ili ne.


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()