Novi podaci o stanju povređene dece u Kuršumliji: Četvoro na opservaciji, devojčica (12) u indukovanoj komi

Devojčica koja je životno ugrožena je na licu mesta bila bez svesti, u lošem opštem stanju sa lošim vitalnim parametrima.

09.05.2024. 12:41
  • Podeli:
dete, majka, bolnica, pacijent, bolnički krevet, bolesno dete, bolest - shutterstock-65ce26d4e6618.webp Foto: Shutterstock

 Zamenica direktora Doma zdravlja Kuršumlija Biljana Petrović izjavila je danas da je od 13 dece koja su povređena kada se srušio ringišil u tom gradu, jedna devojčica životno ugružena i da se nalazi u indukovanoj komi, a da je četvoro dece stavljeno na opservaciju. 

Kako je navela, sva deca koja su povređena u jučerašnjoj nesreći do koje je došlo kada se otkačio deo konstrukcije ringišpila na platou pored autobuske stanice, gde se tradicionalno za vašar nalazi zabavni park, odmah su zbrinuta u Dom zdravlja Kuršumlija. 

"Jedna devojčica je hitno upućena u Prokuplje, nakon toga je zadržana u Nišu u Klinici za intenzivnu negu i rehabilitaciju zbog teških povreda i životne ugroženosti. Ostalih šestoro dece je zbrinuto u Zdravstvenom centru Prokuplje. Oni su stabilni s tim što su dvoje dece nakon kraće opservacije vraćena na kućno lečenje, a ostala četiri deteta su stavljena na opservaciju", rekla je doktorka za K1 televiziju. 

Preostalih šestoro dece koja su zbrinuta u Domu zdravlja Kuršumlija su nakon kraće opservacije u opštem dobrom stanju upućena na kućno lečenje, dodala je. 

Prema njenim rečima, devojčica koja je životno ugrožena je na licu mesta bila bez svesti, u lošem opštem stanju sa lošim vitalnim parametrima.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()