Zabavite se dok činite dobro delo: UNA na Velikom Uskršnjem karnevalu

Pored zabavnog, ova manifestacija ima i humanitarni karakter

Autor: Una Đuričić
27.04.2024. 20:30
  • Podeli:

Pozorišne predstave, muzički i plesni program, radionice za decu i razna takmičenja sa Uskršnjim motivima samo su neke od aktivnosti u kojima mališani mogu da uživaju na osmom Velikom Uskršnjem karnevalu. Ove godine, možete ga posetiti ovog vikenda na čak četiri lokacije, a UNA je otkrila šta je to najmlađima najzanimljivije.

Uskršnji karneval i ove godine pruža razne aktivnosti i bogat sadržaj njamenjen celoj porodici. Pored zabavnog, ova manifestacija ima i humanitarni karakter. U ovoj akciji sada već tradicionalno učestvuju škole sa opštine Vračar i Palilula.

"Imamo dve izložbene pagode, u jednoj se nalaze jaja koja su za prodaju, za našu donatorsku akciju, i svi koji žele da kupe jedno malo umetničko delo mogu da doprinesu akciji naših osnovaca i sva ta prikupljena sredstva otići će školi koja pobedi u toj kategoriji za najlepše jaje i za najlepšu korpu", kaže za UNU organizatorka Velikog Uskršnjeg karnevala Ljiljana Vukotić.

Pored raznih igara, hrane i poslastica, mališani mogu da uživaju i u besplatnim radionicama.

Ko želi da pobedi u kucanju jajima, karneval im donosi pravu priliku da se sportski pripreme za to.

"Sutrašnji dan će obeležiti takmičenje u kuckanju jajima koje je tradicionalno na sam praznik i ovo je možda mala priprema u sportskom duhu da za sledeći vikend neko već prepozna svoje srećno jaje, mogu da oprobaju svoju sreću ovde na Tašmajdanu", dodaje Vukotić.

Pored Tašmajdana svoju sreću mališani mogu oprobati na još tri lokacije jer se karneval održava i u Zemunu, na Zemunskom keju, kod Venecije, platou kod Kalenić pijace kao i na šetalištu kod Vizelja u Borči. Ko danas nije uspeo da ga poseti, moći će to da uradi i sutra od 11 do 19 časova. Ulaz je besplatan, a dobrodošli su i ljubimci.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()