Dnevno je vidi 20.000 ljudi: Luvr razmišlja da izloži Mona Lizu u posebnoj prostoriji

Trenutni uslovi u muzeju za one koji žele da vide sliku nisu optimalni

27.04.2024. 15:00
  • Podeli:
mona liza pixabay-65b636cd72747.webp Foto: Pixabay

Predsednica i direktorka muzeja Luvr Loren de Kar najavila je danas da bi čuvena slika Leonarda da Vinčija Mona Liza, poznata i kao Đokonda, zbog popularnosti mogla da bude izložena u posebnoj prostoriji u Luvru. 

"Uvek je šteta kada uslovi prijema nisu na nivou, a to važi i za Đokondu, pa zajedno sa Ministarstvom kulture razmišljamo o ovom poboljšanju, koje mi se danas čini neophodnim", rekla je ona za radio France Inter.  

Prema njenim rečima, trenutno uslovi u muzeju za one koji žele da vide sliku nisu optimalni. 

Podsetila je da je 2023. godine više od 80 odsto svih posetilaca Luvra, otprilike 20.000 ljudi dnevno, dolazilo da pogleda ovu sliku

Najavila je takođe da je u pripremi izložba "Olimpizam, moderni izum, antičko nasleđe" posvećenu Olimpijskim igrama. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()