Birjukov: U Moskvi će početi da patroliraju motorciklističke spasilačke ekipe

Zahvaljujući pokretljivosti, motorciklističke grupe često prve stižu na mesto incidenta, procenjuju situaciju i pružaju prvu pomoć nastradalima

30.04.2024. 15:35
  • Podeli:
moskva, policija, ruska policija policajci motociklisti, motori -21 sept  2019 - profimedia-6630f2a9df7c5.webp Foto: Profimedia

Spasioci na motociklima počeće sutra da patroliraju u svim administrativnim okruzima prestonice, rekao je novinarima zamenik gradonačelnika Moskve za stambeno-komunalne poslove i unapređenje grada Pjotr Birjukov.

"Motorizovane ekipe Vatrogasno-spasilačkog centra rade u gradu već 10. godinu i bave se otklanjanjem posledica saobraćajnih nezgoda, pružanjem prve pomoći nastradalima u različitim incidentima, traženjem izgubljenih u šumi i pružanjem pomoći u gašenju požara", kazao je Birjukov, prenela je agencija RIA Novosti.

Zamenik gradonačelnika je naglasio da su samo prošle godine intervenisali oko 2.000 puta.

"Jedanaest timova za brzo reagovanje na 22 motorcikla za spasavanje će svakodnevno obilaziti sve administrativne okruge. Njihove rute obuhvataju ključne autoputeve, šumovite oblasti i rekreacione zone", dodao je Birjukov.

On je pojasnio da zahvaljujući pokretljivosti, motorciklističke grupe često prve stižu na mesto incidenta, procenjuju situaciju i pružaju prvu pomoć nastradalima pre dolaska glavnih jedinica.

Načelnik opštinskih službi objasnio je da su spasioci pred novu moto-sezonu prošli posebnu obuku - uvežbavali veštine pružanja prve pomoći nastradalima, veštinu upravljanja motorciklom, praktičnu upotrebu opreme za spasavanje i planinarenje.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()