Lekari bez granica: U bolnici u Kan Junisu 70 umrlih posle izraelskog vazdušnog napada

Organizacija navodi da se desetine ljudi, uključujući decu i adolescente, leče od teških opekotina

20.11.2023. 12:32
  • Podeli:
gaza_unhcr_anadolija 1-6554b8515be23.webp Foto: Anadolija

Najmanje 70 ljudi umrlo je u bolnici u Kan Junisu na jugu Pojasa Gaze posle izraelskog vazdušnog napada na taj grad, saopštili su Lekari bez granica (MSF).

Organizacija navodi, pozivajući se na svoje osoblje u medicinskom kompleksu Naser, da se desetine ljudi, uključujući decu i adolescente, leče od "teških opekotina", prenosi Harec.

U saopštenju se dodaje da se napad dogodio kilometar od bolnice.

U bolnicu, koja je već prepuna, posle napada su stigla 122 pacijenta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()