Pregovori se nastavljaju, ali mira nema: Izrael odobrio ograničeno proširenje operacije u Rafi

Izrael je ove sedmice počeo operaciju u istočnim delovima Rafe, a Tel Aviv je saopštio da je reč o "ograničenoj operaciji"

10.05.2024. 16:42
  • Podeli:
rafah reuters-663a1da697e2b.webp Foto: Reuters

Izraelski ratni kabinet odobrio je "ograničeno proširenje" operacije izraelskih snaga u Rafi na jugu Pojasa Gaze na glasanju u četvrtak uveče, iako je naložio svojim pregovaračima da nastave napore za postizanje sporazuma o oslobađanju talaca, rekli su danas neimenovani izvori za američki sajt Axios.

Dva izvora su navela da izraelska operacija u Rafi neće preći crvene linije koje je odredio američki predsednik Džozef Bajden.

Treći izvor je rekao da se to može videti kao prelazak linija koje je postavio predsednik SAD.

Bajden je upozorio ove sedmice da će obustaviti snabdevanje Izraela oružjem ako izraelska vojska izvrši veliku invaziju na Rafu.

Izrael je ove sedmice počeo operaciju u istočnim delovima Rafe, a Tel Aviv je saopštio da je reč o "ograničenoj operaciji".

Više od milion Palestinaca našlo je u Rafi utočište od sukoba u drugim delovima Pojasa Gaze.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()