Ne bacajte uskršnja jaja, napravite krompir salatu: Savršena i kao prilog i kao glavno jelo

Iskoristite preostala jaja od Uskrsa i napravite preukusan obrok

07.05.2024. 09:23
  • Podeli:
salata jaja krompiri profimedia-0724941115-6639d6da85740.webp Foto: Profimedia

Uskrs je prošao, a nakon njega obično ostanu kuvana jaja koja više niko ne jede. Da ne bi bespotrebno stajala u frižideru, pošto ni to ne mogu u nedogled, napravite idealnu krompir salatu sa jajima.

Potrebno vam je svega nekoliko sastojaka i verovatno ih već sve imate kod kuće i samo desetak minuta vremena.

Salatu pre služenja možete da ostavite i da se ohladi u frižideru - ukus će biti fantastičan.

Sastojci:

  • 4 kuvana jajeta
  • 4 srednja krompira
  • 1 crveni luk, iseckan
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika senfa
  • 1 kašika sirćeta
  • so i biber po ukusu

Priprema:

Krompir skuvajte, a zatim ga isecite i u velikoj čini pomešajte sa crvenim lukom i jajima.

Maslinovo ulje, senf, sirće, biber i so umutite u drugoj činiji, pa prelijte preko salate i sve dobro promešajte.

Ovu salatu možete služiti kao prilog, ali i kao glavno jelo.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()