Prste da poližeš: Najbolji recept za domaću alvu

Što bi rekle naše bake, olizaćete i prste i šerpu.

14.08.2023. 10:06
  • Podeli:
alva bakina kuhinja-64d9e064ae5b2.webp Foto: Bakina kuhinja

Za ovu poslasticu morate biti spretni i veoma brzi. Što bi rekle naše bake, olizaćete šerpu.

Potrebno je:

  • 400 g šećera
  • 350-400 g susama
  • 1 puna kašike brašna
  • 200 ml vode
  • 50 ml ulja
  • 1-2 vanilin šećera

 

 

 

Priprema:

Susam sipajte zajedno sa brašnom u veći pleh pa ga malo prepecite u rerni toliko da dobije krem boju. Kad se prohladi sameljite ga u nekom blenderu ili mašini za kafu.

U šećer sipajte vodu, dodajte vanilu i kuvajte da se lepo ušpinuje. Jednu po jednu kašiku ubacujte pastu i brzo mešajte zicom. Brzo se steže pa morate biti brzi i snažno mešati. Kalupi moraju biti spremni i obavijeni pek papirom koji visi preko kalupa.

Čim sve izjednačite sipajte brzo u kalupe, U sredinu možete ubaciti rastopljenu čokoladu. Pokrite sa hartijom koja visi preko pa pritisnite malo rukama da slegne. Ostavite da se ohladi pa u frižider.

Okrenite naopako kalupe, sklonite hartiju i secite po želji.


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()