Nemili događaj u Vranju: Uhapšen mladić (29) zbog sumnje da je obljubio devojčicu (13)

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Vranju, na predlog tužilaštva osumnjičenom je odredio pritvor u trajanju do 30 dana.

10.05.2024. 10:25
  • Podeli:
zatvor hapšenje shutterstock-65fabe708108a.webp Foto: Shutterstock

Višem javnom tužilaštvo u Vranju je od strane Policijske uprave u Vranju podneta krivična prijava protiv D.P. iz Vranja, rođenog 1995. godine, zbog krivičnog dela obljuba nad detetem iz čl.180. st.1. Krivičnog zakonika, izvršenog na štetu deteta - devojčice, rođene 2011. godine. 

Tužilaštvo je danas saopštilo da je donelo naredbu o sprovođenju istrage i da je istog dana kada je krivična prijava podneta, 9. maja saslušan osumnjičeni koji se branio ćutanjem.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Vranju, na predlog tužilaštva osumnjičenom je odredio pritvor u trajanju do 30 dana. 

U interesu istrage, kao i radi zaštite prava maloletnog lica - deteta, Tužilaštvo ne može da pruži detaljnije informacije u ovoj fazi postupka. 

Za krivično delo obljuba nad detetom zaprećena je kazna zatvora od 5 do 12 godina, bez mogućnosti ublažavanja, navedeno je u saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Vranju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()