Nepca će vam biti zahvalna
Foto: Bakina kuhinjaKuglof je jedan od najstarijih modeliranih kolača na svetu. Osnovne namirnice za pravljenje kuglofa su jaja, brašno, mleko, šećer, kvasac i vanilin šećer, s tim da postoji veliki broj varijacija kojima se dopunjuje ukus.
Tako da danas postoji veliki broj recepata u slatkoj varijanti u kojima prevladavaju čokolada, voće, razne vrste semenki, suvo grožđe, koštunjavo voće, marmelada...
Baka Jela je za vas iznedrila recept kojem neće odoleti čak ni oni najzahtevniji sladokusci.

Umutiti jaja sa šećerom, dodati prosejano brašno i prašak za pecivo. Nakon toga u smesu ubacirti ulje, suvo grožđe koje ste potopili u vodu, koricu limuna i 2 vanilin šećera. Smesu sjediniti. Nakon toga odvojiti 1/3 testa, ubaciti kapućino koji se pomešali sa 2 kašike vruće vode. U to dodati seckane orahe i izjednačiti. Kuglof podmazati uljem, posuti brašnom i sipati prvo svetli deo. Preko prosejati lagano 1 kašiku kakaa, a nakon toga na to sipati deo sa kapućinom.
Malo protresti i peći na 190 stepeni stepeni, 50 minuta. Posuti šećerom u prahu i seći.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







