Bez jake zaprške i začina
Foto: Bakina kuhinjaJelo na kašiku koje se pravi veoma brzo, a može da bude posluženo kao glavno jelo, sa salatom, a odlično je i sutradan. Reč je o paprikašu, a recept vam donosi baka Jelena Petrović.
Ovoga puta smo ga spremali u posnoj varijanti.
Luk iseckati, pa zajedno sa šargarepom isečenom na kolutove propržiti u tiganju. Dodati jednu i drugu seckanu papriku u to.
Kad se proprži, dodati tikvicu isečenu na kockice i krompir. Ubaciti slatku mlevenu papriku, pa naliti vodom.
Kad se skuva dodati kašiku suvog začina. Izdvojiti dve kutlače kuvanih tikvica i krompira sa malo tečnosti pa izblendati, pa vratiti u paprikaš.
Dobili smo sjajnu gustinu i paprikaš bez zaprške. Ubacite beli luk i peršunov list i kuvajte još 15 minuta.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







