Možete ga napraviti u posnoj i mrsnoj varijanti
Foto: Bakina kuhinjaRolat sa orasima je popularna poslastica, posebno u Srbiji. Pravi se u oblandi, savija u rolat, a nakon hlađenja spreman je da vas očara svojim ukusom.
Priprema je veoma laka, samo će vam biti potrebno malo više vremena dok se kolač stegne dovoljno da mogu da se seku fini parčići.
List oblande staviti u mokru krpu. Samleti orahe i keks, dodati po želji šećer u prahu i rum, kao i rastopljeni margarin.
Dodavati sok i polako mešati varjačom, a posle rukom. Izvaditi omekšanu oblandu i razvući spremljen fil od oraha i keksa.
Polako izravnati, staviti bananu, pa uviti u rolat. Uviti u foliju i još malo rukom oblikovati.
Ostaviti dva sata da se stegne na hladnom mestu ili u frižideru. Seći tanke krugove i ređati u tanjir.
Ako želite mrsnu verziju, samo zamenite posne sastojke mrsnim.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







