Nećete potrošiti puno vremena, a bićete veoma zadovoljni
Foto: Bakina kuhinjaDanas vas častimo sa čak dva neodoljiva posna recepta. Prvi je lagana i okrepljujuća paradajz čorba sa taranom, koja greje dušu i idealna je za svaki dan.
Drugi je bakin tradicionalni posni pilav, jelo koje miriše na detinjstvo i koje ne može da ne uspe.
Izdinstati rendanu šargarepu, pa dodati kuvani paradajz i naliti vodom 1,5 l. Kad provri ubaciti testeninu, šećer, začin i kad se skuva seckani peršun. Sve mešati i kuvati 30 minuta.

Izdinstati luk na ulju i šargarepu, pa dodati krompir i opran pirinač. Ubaciti suvi začin, mleveni biber i preliti vodom i kuvati 30 minuta na tihoj vatri da se pirinač skuva.

Odozgo dodati seckan peršunov list.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







