Bakina tajna: Ovako se kuva kiseli kupus po tradicionalnom receptu čija aroma obara s nogu

Recept je proveren, a ukus priča priče

11.02.2025. 12:02
  • Podeli:
kiseli kupus podvarak bakina kuhinja 1-67ab27280e178.webp Foto: Bakina kuhinja

Putovanje u prošlost kroz ukus: Ovaj tradicionalni recept za kiseli kupus će vas odvesti u bakinu kuhinju. Kombinacija sočnog mesa i kiselog kupusa stvara nezaboravan spoj okusa. Savršen obrok za hladne dane.

  • 1,5 - 2 kg kiselog kupusa 
  • 3 krmenadle 
  • 200 gr suvih rebara 
  • lovorov list 
  • biber u zrnu
  • kašika masti 
  • aleva paprika
  • nekoliko čena belog luka 
  • tucana ljuta paprika (po želji)

 

Priprema:

Kupus iseći na kocke, ukoliko je prekiseo - malo ga oprati. Poređati u šerpu pola kupusa, zatim odozgo krmenadle i pokriti drugim delom kupusa.

Staviti alevu i tucanu papriku po želji, biber u zrnu i lovorov list. nekoliko čena belog luka, naliti vodom i kuvati oko sat vremena u ekspres loncu na laganoj vatri. 

U običnom loncu oko dva sata. 

Servirati uz domaću mekanu bakinu proju.

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()