Domaćice su počele sa pripremom zimnice, a barene paprike u tegli morate da probate. Osim što su ukusne, lako se spremaju.
Foto: ShutterstockBarena paprika je odličan izbor za zimnicu jer zadržava prirodnu svežinu i aromu paprike, a pritom je jednostavna za pripremu. Ova zimnica je savršena kao dodatak jelima ili kao ukusan prilog uz zimsku trpezu.
Paprike očistite od drški i semena, dobro ih operite, pa ih dobro ocedite i poređajte u tegle.
U veću šerpu sipajte vodu, dodajte so, šećer, sirće i ulje. Smesu stavite da provri, a kada provri, spustite paprike i kratko ih obarite, 2-3 minuta, dovoljno da ne budu premekane.
Obarene paprike izvadite i redjajte ih u čiste tegle. Izmedju redova paprika pospite seckani beli luk i peršun. Po želji možete dodati i kolutove šargarepe.
Kada se tegle napune, paprike pritisnite. Nalijte tegle ključalim rastvorom u kome su se paprike bare.
Tegle dobro zatvorite, pokrijte ih stolnjakom ili ćebetom i ostavite da se polako ohlade
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







