Brza penasta pogača sa kiselim mlekom: Po bakinom receptu je najukusnija

Bez mešnje i napora

10.11.2025. 11:40
  • Podeli:
proja bakina kuhinja-6911b55ce1be0.webp Foto: Bakina kuhinja

Stiže pogača koja se ne mesi, ne čeka da naraste, a ispadne tako penasta i mekana da ćete je jesti svaki dan. Ovo je prava pogača za sve prilike, a posebno kad nemate puno vremena. Tajna je u kiselom mleku koje pogači daje neverovatnu lakoću i sočnost. Samo smućkate sve žicom, izlijete u pleh i to je to.

Potrebno je:

  • 3 jaja
  • 300 gr brašna
  • 200 gr kiselog mleka
  • 100 ml ulja
  • 100 ml mleka
  • malo soli
  • 1 prašak za pecivo

Priprema:

Smućkati malo jaja žicom, dodati ulje, mleko i kiselo mleko. Dodati brašno sa praškom za pecivo, so i sve izjednačiti. 

Pleh 22 centimetra obložiti pek papirom, pa izliti testo.

Poravnati pa posuti susamom. Peći na 200 stepeni C, 50 - 60 minuta.

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()