Recept je proveren, a ukus savršen
Foto: Bakina kuhinjaOvaj brzi kolač sa karamelizovanim jabukama širi predivan miris dok se peče, a sočnost i ukus će vas oduševiti. Savršen za popodnevnu kafu ili slatki vikend.

Prvo istopiti šećer, dodati pavlaku i na kraJu jabuke na kockice. Ubaciti cimet i kuvati na laganoj vatri, da se zgusne. Dok se kuvaju jabuke umutiti jaja mikserom, možete malo šećera dodati. Dodati brašno i griz sa praškom za pecivo.
Ubaciti jogurt, ulje i sve izmešati lagano. Jabuke malo prohladiti pa sipati u testo i lagano izjednačiti. Sipati u pleh obložen pek papirom. Odozgo rasporediti seckane orahe.
Peći na 200 stepeni C 40 minuta, pred kraj malo pokriti. Po želji posuti vanilin šećerom ili prah šećerom. Seći prohlađen. Prelep, mirisam, sočan, fantastičan...
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







