Doručak se ne sme propuštati
Foto: Bakina kuhinjaDoručak je prvi obrok u toku dana, i nutricionisti ga smatraju najvažnijim obrokom, a i svakome od nas je važno da unesemo dovoljno kalorija kako bismo imali snage za sve ono što nas čeka tokom dana.
Doručak je važan jer pomaže u održavanju nivoa glukoze u krvi, podstiče metabolizam, i osigurava unos esencijalnih nutrijenata. Zato vam danas donosimo dva recepta iz bakine kuhinje, vrlo domaćinska.
Papriku oprati i izvaditi joj seme. U tiganj sipati ulje i poređati paprike i malo posoliti sa suvim začinom i pržiti na tihoj vatri da porumene sa obe strane.
Pred kraj dodati listove belog luka, još malo pržiti poklopljeno i isključiti.
Izrendati jabuke pa dodati oprane šljive. Ubaciti šećer po želji i cimet. Tri kore premazati uljem, pa na treću razbacati jabuke i poređati šljive po dnu, a onda uviti u uvijaču.
Premazati uljem i peći u er frajeru na 180 stepeni 20 minuta na jednoj strani, pa okrenuti isto toliko na drugoj strani. Ili u rerni 30 minuta na 200 stepeni.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







