Ljudi uglavnom koriste so za poboljašnje ukusa paradajz ali ima i boljih rešenja
Foto: ShutterstockParadajz je jedna od najpopularnijih vrsta povrća i vrlo često se nalazi na našim trpezama, posebno tokom leta. Malo maslinovog ulja ili malo soli popularni su dodatak za sveži paradajz, ali mnogi kuvari kažu da je jedan sastojak bolji.
Dok se u našim krajevima obično servira uz sveže krastavce i luk, u svetu je više popularna kombinacija paradajza, mocarele, listova bosiljka i aromatičnog sirćeta poznatog kao Aceto balsamico.
Malo šta može nadmašiti savršeno zreli, slatki i sočni paradajz nasečen u omiljenoj salati. Ali ukoliko niste preveliki ljubitelj paradajza, kulinarski stručnjaci savetuju da umesto soli i ulja koristite sirće.
Kuvar Stiven Džordž rekao je da ljudi uglavnom koriste so kako poboljšali ukus paradajza, ali smatra da to nije najbolja opcija.
"Većina ljudi koristi so kako bi izvukla najbolji ukus iz paradajza, ali verujem da so izvlači previše vode i gubi se slatkoća koju donosi sveži paradajz. Umesto toga, koristim sirće", naveo je.
Iako se aromatično sirće sve češće koristi za prelijevanje salata, kuar Stiven Džordž napominje da on uglavnom koristi jabukovo sirće.
Glavna razlika između njih je jezgro voća koje se koristi za njihovu proizvodnju. Balzamično sirće (Aceto balsamico) napravljen od soka grožđa, poznat je po svom bogatom, slatkom i složenom okusu.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







