Ako tražite recept koji će iznenaditi, oduševiti i ostati upamćen, na pravom ste mestu
Foto: ProfimediaKada se slatko-kiseli svetovi spoje u jednom tanjiru, nastaje čarolija - piletina sa sosom od višanja je upravo to.
Ovo je jelo koje miriše na stare porodične ručkove, ali i na gurmansku hrabrost da se slatko spoji sa slanim.
Isecite pileće meso na šest debljih šnicli. Zatim premažite svako parče senfom i pospite mlevenim biberom i suvim biljnim začinom, pa poklopite i ostavite sat vremena u frižideru.
Sipajte ulje u tiganj, pa ostavite da se zagreje. Propržite meso na srednjoj temperaturi, pa kad porumeni izvadite ga i držite na toplom, piše Trpeza.
Zakuvajte višnje na tihoj temperaturi, oko 10 minuta. Potom sipajte crno vino, med, vorčester sos i cimet. Kada sos proključa, jedan deo višanja izvadite, a ostatak izblendajte.
Rastvorite gustin u 50 ml vode, pa dodajte u sos. Onda kuvajte sve dok se sos ne zgusne.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







