Ne propustite ovaj užitak!
Foto: Bakina kuhinjaOvaj kolač je pravi dragulj u svetu poslastica! Dosimo vam recept za fantastične kremaste kocke koje osvajaju na prvi zalogaj, pravo iz Bakine kuhinje.
Bilo da se odlučite da ih pripremite za praznik, porodično okupljanje ili jednostavno želite da se zasladite, ove kocke će vas oduševiti svojom bogatom, kremastom teksturom i savršenim ukusom. Lako se prave, a rezultat je apsolutno božanstven.
Umutiti belanca sa šećerom, pa dodati žumanca. Ubaciti brašno sa praškom za pecivo, griz, jogurt, ulje i prosejan kakao. Sve izjednačiti. Pleh obložiti pek papirom i izliti masu. Peći na 200 stepeni 30 minuta.
Dok se peče kolač, provreti mleko sa šećerom i vanilin šečerom. Izmešati kokos i griz pa zakuvati, dodati pred kraj vanilin šećer i kad se malo prohladi rum po želji.
Biskvit iseći popreko da dobijete dva dela, pa donji premažite filom, ostavite 3-4 kašike za premaz.
Kad ste premazali nadevom, poklopiti gornjim delom i premazati odozgo filom, pa posuti kokosom i mrvicama čokolade. Možete i preliti čokoladom.
Najbolje da kolač prenoći, da upije sve sokove i da se dobro ohladi u frižideru. Secite kolač na kocke.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







