Tradicionalni recept iz bakine kuhinje
Foto: Bakina kuhinjaKnedle predstavljaju jednu od omiljenih poslastica u mnogim domaćinstvima, i to s pravom. Ove sočne, meke knedle sa savršenim punjenjem, često su deo tradicije, ali i savršen desert za sve prilike – od porodičnih okupljanja do svečanih proslava.
Iako je osnovni recept sličan, postoje razne varijacije ovog jela, koje se priređuju sa krompirom, grizom ili čak bez krompira, u zavisnosti od želja i ukusa domaćice.
Sipati u šerpu vodu i nju dodajte malo ulja i pustite da provrdi. Zatim sipajte brašno, griz i prašak za pecivo, sve to umešajte varjačom i ostavite da se prohladi.
Jabuke iseckajte na komadiće i pospite ih cimetom. A onda kašikom vadite testo u koje će te stavljati slatko od šumskih jagoda ili od čega imate, pa zatim jabuke i sve to zatvorite u lopticu.
Ređajte na poslužavnik koji je posut brašnom, a onda kuvajte knedle 8 minuta u provreloj vodi. Kuvane knedle vadite u pržene prezle. Možete ih uvaljati i u prah šećer, ako tako volite.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







