Koliko jaja staviti?
Foto: Pixabay, ilustracijaPalačinke nije teško pripremiti, potrebno je samo nekoliko sastojaka i malo vremena, ali mnogima ne uspeju. Ili budu gnjecave, ili žilave, ili debele. Da bi palačinke bile tanke i mekane, najvažnije je kako napravite smesu. Tajne savršenih palačinki otkrio nam je kuvar.
Jedan od najbitnijih sastojaka palačinki su jaja. Treba voditi računa o tome koliko komada ide na količinu smese koju želite da napravite. Početnici u kuvanju misle da će palačinke biti lepše ako stave više jaja. Međutim, tako će biti žilave kada se ispeku. Kuvar nam je otkrio tačan broj jaja. Na svakih 500 ml mleka stavite 2 jaja, to je idealna količina. Na taj način ćete napraviti savršenu smesu za palačinke.
Ako želite mekane i tanke palačinke, morate da pazite na količinu brašna koju dodajete u smesu. Na primer, ako stavljate 2 jaja i 500 ml mleka, onda dodajte 300 grama brašna. Brašno obavezno prosejte, jer će tako palačinke biti vazdušaste i meke.
Upotrebite sodu bikarbonu koja će vam pomoći da ispečene palačinke budu mekane. Ali nemojte preterati, biće dovoljno i pola kašičice. Ako koristite sodu bikarbonu u receptu za palačinke, obavezno je prosejte zajedno sa brašnom pre nego što dodate ostale sastojke, prenosi Krstarica.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







