Kraljica posne trpeze iz bakine kuhinje: Ovo je jedini recept za posnu proju koji vam treba

Bićete oduševljeni

15.12.2025. 10:32
  • Podeli:
bakina kuhinja posna proja-693fc30ec5f77.webp Foto: Bakina kuhinja

Ovaj recept za posnu projicu je savršeno rešenje kada želite brz, zasitan, a istovremeno izuzetno ukusan zalogaj. Sa idealnim odnosom kukuruznog i hlebnog brašna (3:1), ova projica ostaje mekana iznutra i blago hrskava spolja, a priprema je tako jednostavna da je gotova za tili čas.

Odlična je uz turšiju, kiselo mleko, ili kao zamena za hleb.

Sastojci

  • 3 čaše kukuruznog brašna, čaše od 200 g
  • hlebno brašno, 1 čaša (od 200 g)
  • ulja 50-100 ml (po želji)
  • kisela voda 2,5 čaše
  • 1 prašak za pecivo
  • soli po ukusu
  • semenke po želji (susam, bundeva, suncokret)

Priprema

Pomešati sve suve sastojke: kukuruzno brašno, hlebno brašno, prašak za pecivo i so.

 Zatim postepeno dodavati ulje i kiselu vodu, mešajući sve dok se ne dobije homogena smesa. 

Paziti da smesa ne bude previše retka. Po želji, možete dodati i semenke u smesu ili ih posuti odozgo. 

Smesu sipati u podmazan pleh ili u kalupe za mafine.

Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 210 stepeni C oko 45 minuta, ili dok projica ne dobije lepu zlatno-žutu boju.

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()