Pesak torta osim što je preukusna poslastica. Nema pečenja kora, a gotova je za 20 minuta
Foto: ShutterstockZaboravite na pečenje kora, dugo stajanje dok kuvate filove i spremite se za uživanje u najkremastijoj poslastici koju ste ikada probali, a to je pesak torta.

Umutiti omekšali puter sa prah šećerom i vanilin šećerom dok ne postane penasto. Dodati ostale sastojke, mleveni keks, mlevene orahe i mleko. Sve dobro sjedini. Masa treba da bude kompaktna i blago lepljiva - ako je previše suva, dodaj još malo mleka.
Utisnite masu u kalup obložen providnom folijom ili papirom za pečenje. Možete oblikovati i kuglof, pravougaonu tortu ili čak kuglice.
Istopite čokoladu sa malo ulja ili mleka i prelijte preko torte. Ohladi sve zajedno. Ostavite u frižideru minimum 2 sata, a najbolje preko noći da se stegne i "slegne".
Pospite mlevenim orasima, kokosom, keksom ili šećerom u prahu pre serviranja.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







