Kremast i sočan, i dupla mera je malo
Foto: ShutterstockLedene kocke važe za jednu od omiljenih poslastica na ovim prostorima, a mi vam donosimo originalni recept uz koji će biti sočne i kremaste.
Kora:
Preliv:
Fil:
Glazura:

Rernu zagrejte na 180 stepeni.U jednoj posudi mikserom umutite belanca pa žumanca i ulje. Onda dodjate brašno, kakao i prašak za pecivo i polako varjačom sjedinite. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Skuvajte šećer sa vodom pa malo ohladite. Pečenu koru odmah prelijte sirupom. Zatim zagrejte polovinu mleka, a drugoj polovini dodajte brašno, pa dodajte zagrejano mleko. Čokoladu otopite sa vodom i uljem da dobijete glazuru. Natopljenu koru premažite prohlađenim filom pa prelijte čokoadnom glazurom. Ostavite kolač u frižideru da se dobro ohladi i stegne.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







