Bilo da ga pripremate za praznike, porodična okupljanja ili jednostavno želite da zasladite dan, ovaj kolač je pravi izbor.
Foto: Bakina kuhinjaMiris detinjstva, ukus tradicije i savršena ravnoteža slatkog – kolač sa makom je jedan od onih recepata koji nas vraćaju u kuhinje naših baka.
Bilo da ga pripremate za praznike, porodična okupljanja ili jednostavno želite da zasladite dan, ovaj kolač je pravi izbor.
Sočan, bogat i pun aromatičnog maka, osvojiće vas već na prvi zalogaj. U nastavku sledi jednostavan recept baka Jelene Petrović koji će vam pomoći da ovaj klasični desert postane omiljeni i u vašem domu.
Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno sa grizom i praškom za pecivo. Dodati mlevenu plazmu ili prezle, suvo grožđe u rumu, ulje i jogrt.
Malo izmešati pa dodati, mak mleveni i slatku pavlaku za kuvanje. Sve izjednačiti polako špatulom.
Pleh premazati uljem i posuti brašnom i sipati smesu potom u pleh.
Peći na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni 40 minuta, kod slabijih rerni ostavite malo duže.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







