Pripremite tortu sa keksom za posebne prilike ili jednostavno uživanje u slatkim trenucima sa porodicom i prijateljima
Foto: Bakina kuhinjaOva klasična, staromodna torta od keksa vratiće vas u vreme kada su jednostavni, ali ukusni deserti bili vrhunac slatkih užitaka.
Uz svaki zalogaj osetićete bogatstvo ukusa i nostalgiju koju sa sobom nosi ova tradicionalna poslastica. Pripremite tortu od keksa na starinski način po receptu baka Jelene Petrović.
U šerpu staviti 150 gr šecera pa ga istopiti i pretvoriti u karamel. Dodati 800 ml mleka da provri. U ostalom mleku od 200 gr istopiti puding pa za zakuvati, Skinuti sa vatre pa ga prohladiti. Umutiti maslac ili margarin sa šecerom pa ga izmešati sa prohladjenim pudingom.
Umutiti slatku pavlaku pa je polako sjediniti sa kremom karamela.
Podeliti na pola i u jedno dodajte rastopljenu čokoladu. U mleko dodajte čokoladno mleko pa ugrejte i u mleko provucite keks i redjajte u poslužavnik.
Premazite karamelom, drugi red dodati keks i čokoladnu kremu, treci karamel četvrti čokolada keks i završetak sa karamelo, odozgo može šlag. Ostaviti da torta prenoći savršena je. Ukus neopisivo dobar tako je kremasta topi se
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







