Uživajte u savršenom ukusu!
Foto: Bakina kuhinjaOvo je savršen recept za brzi ručak ili večeru za dvoje. Mali, sočni i mirisni, ovi ćevapi će vam se toliko dopasti da ćete prste olizati.
Glavna tajna je u kvalitetnom mesu i jednostavnoj pripremi, a uz par trikova biće gotovi za tren. Ovi sočni i mirisni ćevapi se ne raspadaju prilikom pečenja, a tajna je u posebnom sastojku i jednom brzom triku.
Naučite kako da napravite ćevape kao pravi majstor, bez čekanja cele noći. Recept je toliko jednostavan, a rezultat fantastičan.
Meso sameljite, a zatim dodajte so, biber i sitno seckan beli luk. Sve dobro zamesite rukama dok smesa ne postane lepljiva.
Možete je vratiti i još jednom kroz mašinu za mlevenje mesa da se sve savršeno sjedini.
Po želji, dodajte malo mineralne vode da smesa postane sočnija. Sada, umesto da čekaš celu noć, smesu prebaci u plitku metalnu posudu i stavi u zamrzivač na 20 do 30 minuta da se malo stegne.
Uzmi kesu i nju blago naulji da se meso ne lepi. Oblikuj ćevape direktno u kesi, pa ih ređaj na tanjir.
Peci ih na dobro zagrejanom tiganju, roštilju ili u rerni dok ne dobiju lepu boju. Posluži odmah uz luk i somun.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







