Hrskav kao da je stigao pravo iz pekare
Foto: Bakina kuhinjaOtkrijte tajnu savršenog posnog bureka sa krompirom, pripremljenog sa ljubavlju po bakinom receptu. Ovaj hrskavi burek, punjen sočnim krompirom i pripremljen sa samo nekoliko sastojaka, idealan je izbor za lagan i ukusan obrok.
Zgužvane kore mu daju posebnu teksturu, a mešavina kisele vode i ulja čini ga neverovatno sočnim.
Na ulju propržiti sečen luk ili praziluk. Krompir oguliti i izrendati. U krompir ubaciti luk i izmešati.
Dodati začin ili so, mleveni biber i izjednačiti. Manju tepsiju obložiti jednom korom, pa je podmazati.
Gužvati kore i ređati na dno jednu do druge, poprskati kiselom vodom i malo uljem. Staviti drugi red opet sa gužvanim korama, pa poređati trećinu rendanog krompira.
Pokriti korama zgužvanim pa krompir poređati i tako do utroška materijala.
Pokriti celom korom, ušuškati burek, preliti uljem i poprskati kiselom vodom. Peći na 200 stepeni 30-40 minuta da lepo porumeni.
Izvrnuti na tanjir i seći topao i služiti ga.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







