Neobična rezanac gibanica iz bakine kuhinje: Gotova za 15 minuta

Odlična za ručak ili večeru

18.11.2025. 10:00
  • Podeli:
Bakina kuhinja - Neobična rezanac gibanica-691c335946972.webp Foto: Bakina kuhinja

Ovo je pravi dokaz da se najbolje stvari rađaju iz jednostavnosti i mašte. Zaboravite na klasične kore, jer ovde krećemo u jedno novo, testo. Rezanac gibanica je toliko izdašna, kremasta i neobična da ćete odustati od svih drugih pita. Unutra se kriju stari ukusi, ali u jednom sasvim novom obliku koji je savršen za brzi ručak ili večeru. Pogledajte kako se pravi ova majstorska kombinacija.

Potrebno je:

  • jedno pakovanje gotovih kora (oko 500 g)
  • 300 g sečenih komada (rezanaca) 
  • od kora 6 do 7 celih kora za slaganje i pokrivanje 
  • 200 g sira 
  • 200 ml. jogurta 
  • 3 jaja 
  • 50 ml. ulja 
  • 1 prašak za pecivo 
  • malo kačkavalja

Priprema:

Prvo sve kore iseći na široke rezance, a jedna cela kora se ostavlja za podlogu. U posebnoj posudi umutiti fil od jogurta, jaja, ulja i praška za pecivo, pa dodati izmrvljeni sir. Podmazati pleh i na njega staviti jednu celu, praznu koru.

Preko toga staviti prvu polovinu isečenih rezanaca. Preliti te rezance sa malo pripremljenog fila. Sada se stavljaju dve cele kore, i svaka od njih se prelije tankim slojem fila.

Nakon te dve prelivene kore, stavlja se drugi deo isečenih rezanaca. Rezance obilno preliti preostalim filom.

Sve se završi sa dve do tri prazne kore koje se preliju sa ostatkom fila i onda se gibanica peče na uobičajen način dok ne porumeni.

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()