Postaće vam omiljene: Pohovane punjene lepeza tikvice iz rerne "obaraju sa nogu"

Savršeno hrskave spolja a mekane iznutra

22.09.2025. 10:30
  • Podeli:
Baka Jela, bakina kuhinja, punjene tikvice-68d1011f1a8f0.webp Foto: Baka Jela

Ovo je fantastičan način da pripremite tikvice, i to bez prženja u dubokom ulju, ističe baka Jela koja je i ovog puta za vas pripremila recept koji će vam postati jedan od omiljenih.

Lepeza tikvice, punjene sočnom šunkaricom i rastopljenim kačkavaljem, pečene u rerni dobijaju savršenu hrskavost spolja i mekoću iznutra.

Jednostavno, a tako ukusno i lagano jelo, idealno je za brzinski ručak ili večeru.

Potrebno je:

  • 2 tikvice
  • 3 jaja
  • 100 gr šunkarice
  • 3 kašike brašna
  • so
  • malo ulja
  • 50 gr kačkavalja

Priprema:

Tikvice oguliti, zatim ih iseći po dužini pa ih odeliti još jednom na pola, vodeći računa o tome da ne uradite to do kraja, kako bi mogle da se napune. 

Dobro ih posoliti i ostaviti 30 minuta da odstoje, nakon čega ćete ocediti tečnost. Na foliju staviti brašno a u tanjir umutiti 2-3 jaja.

Tikvice uvaljati u brašno pa je prvo napuniti sa jednom kašikom rendanog kačkavalja pa po list šunkarice, nakon čega ćete ih "provući kroz umućena jaja.

Tikvice ređati u pleh obložen pek papirom i premazati uljem. 

Peći na 220 stepeni 45-50 min.


 

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()