Šeherezada torta je jedna od najboljih poslastica koje se ne peku.
Foto: Youtube Printscreen / Sherpica RecipesŠeherzada torta ne samo da je ukusna nego ima jednu fenomenalnu prednost za domaćice. Naime, ona se uopšte ne peče, već je svako može vrlo jednostavno spremiti.

Upržite šećer i nalijte mleko. Ostavite malo mleka da razmutite puding (oko 300 – 400 ml). Kuvajte sve dok se karamelizovani šećer ne istopi.
Zakuvajte puding koji ste razmutili u mleku. Fil sklonite sa ringle i ostavite da se hladi.
Umutite maslac ili margarin pa umešajte mikserom u puding koji ste predhodno razmutili mikserom. Umutite i šlag sa 400 ml hladnog mleka.
Filujte: keks, fil, šlag, keks, fil, šlag, keks, fil, šlag, keks, fil i umućena slatka pavlaka.
Ceo postupak pravljenja, pogledajte u videu.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







