Odličnii su za doručak, ali i večeru
Foto: PixabayNedelja je dan za lenčarenje i uživanje, a ovaj brz i jednostavan recept za mekane uštipke postaće vam omiljeni način da započnete dan.
U većoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i so. Ako imate malo više vremena, prosejte sve zajedno da smesa bude vazdušastija.
Umutite jaje, dodajte ga u brašno, pa potom i jogurt. Mešajte viljuškom dok ne dobijete glatko i kompaktno testo bez grudvica.
U šerpicu ili dublji tiganj sipajte ulje u visini od oko jednog centimetra i dobro ga zagrejte. Kašikom vadite porcije testa i pažljivo ih spuštajte u ulje.
Pržite uštipke sa obe strane dok ne porumene i ne postanu hrskavi spolja, a mekani unutra.

Uštipke poslužite uz omiljene priloge: tradicionalno sa kiselim mlekom ili svežim sirom.
Ko želi slaniji začin, može dodati tanke listove pršute ili suvog mesa. Svežite utisak toplom šoljicom bele kafe ili aromatičnog čaja i uživajte u idealnom nedeljnom doručku.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







