Osvežavajuća čorba po bakinom receptu: Ovako se priprema paradajz čorbica sa grizom

Ovaj jednostavan recept će vam pružiti bogat i ukusan obrok, savršen za svaku priliku.

Autor: Web UNA TV
07.02.2025. 20:30
  • Podeli:
paradajz corba bakina kuhinja-67a64e6ee1b88.webp Foto: Bakina kuhinja

Paradajz čorbu  je veoma lako napraviti, a svojim osvežavajućim ukusom "podići" će vas bolje nego bilo koji kofeinski napitak. 

Paradajz je odličan u svim jelima – bilo u salati, sosu, kao sušena varijanta, a jedan od favorita svakako je i čuvena poradajz čorba, koja nas savršeno hidrira.

Paradajz čorba skuvana od domaćeg kuvanog paradajza daje onaj pravi, autentičan ukus. Ovaj jednostavan recept će vam pružiti bogat i ukusan obrok, savršen za svaku priliku.

Potrebno je:

  • 1 šargarepa
  • 200 ml kuvanog gustog paradajza
  • 2 l vode
  • 2 kašike pune griza
  • 1 kašika ravna suvog začina
  • 1 kašičica šećera
  • veza seckanog peršuna
  • 30 ml ulja

Priprema

Šargarepu očistiti i izrandati, pa izdinstati na ulju sa 2-3 kašike vode oko 10 minuta.

Naliti paradajz i vodu i kuvati 10 minuta. Griz izmutiti sa vodom pa ubaciti u čorbicu i kuvati 5 minuta. Dodati suvi začin i šećer i na kraju peršunov list.

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()