Podvarak sa piletinom: Iskoristite sezonu kiselog kupusa i navalite na ovaj zimski specijalitet

Obožavaćete ga

13.12.2024. 18:31
  • Podeli:
podvarak ručak bataci profimedia-0316124609-65532c30def7d.webp Foto: Profimedia

Podvarak sa pilećim mesom će vas oduševiti.

Iskoristite sezonu kiselog kupusa i napravite ukusan ručak.

Sastojci:

  • 1 glavica kiselog kupusa 
  • svinjska mast
  • 3 glavice crnog luka
  • 3 lovorova lista
  • biber u zrnu i mleveni biber po ukusu
  • 1 kašika tucane paprike
  • 400 - 500 g pilećeg mesa

Priprema:

Kiseli kupus najpre oprati kako bi se odstranio višak soli. Zatim isecite glavicu na trakice. Na masti propržite seckan crni luk, a zatim dodajte kupus. Dinstajte uz dodavanje vode dok ne omekša. Piletinu skuvajte pa iscepkajte na trakice i dodajte u kupus. Dodajte biber, tucanu papriku i lovor pa sve izmešajte. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C. Podvarak zapeći da blago uhvati koricu, vodeći pritom računa da ne zagori. 

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()