Poslastica iz bakine kuhinje: Kolač sa jabukama obara s nogu

Čim se ohladi, nestaje iz tepsije

01.10.2025. 11:56
  • Podeli:
bakina kuhinja torta-68dcf21d8449d.webp Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje vam donosimo recept za kolač sa jabukama.

Potrebno je:

  • 4 jaja
  • 100 gr šećera
  • 6 kašika brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 50 gr suvog grožđa
  • 1 šaka zrelog crnog grožđa
  • 1 kašika kukuruznog skroba
  • 1 kašika griza 
  • 200 ml jogurta
  • 50 ml ulja
  • 100 gr mlevenih oraha
  • 50 gr mlazma keksa
  • 50 gr prezli
  • cimet
  • 5 kruški ili jabuka

Priprema:

Samleti orahe i plazmu, dodati prezle, pa izmešati. Kruške iseći na kriške.

Jaja umutiti sa šećerom pa dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo. Ubaciti jogurt, ulje i suvo grožđe sveže izmešano sa kukuruznim skrobom da ne padne na dno. Pleh okrugli 24 cm obložoti pek papirom.

Na dno staviti pola mlevenih oraha, pa poređati kriške krušaka ili jabuka. Odozgo obilno posuti cimet.

Preko utapkati drugu polovinu mlevenih oraha i plazme, pa drugi deo testa rasporediti. Peći na 200 stepeni C, 50 minuta.  

Okrenuti kolač na poslužavnik.

Ohladiti pa posuti prah šećerom ili preliti čokoladom. Seći ohlađen.

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()