Posna čokoladna keks torta: Ne peče se - sprema se brzo i lako

Napravite već danas savršenu posnu keks tortu. Sa prelivom od čokolade, osvojiće sve na prvi zalogaj.

21.03.2025. 17:45
  • Podeli:
shutterstock keks torta keksara-677bf0d15caec.webp Foto: Shutterstock

Ako obožavate plazma tortu, a trenutno postite, ne brinite jer smo vam našli savršen recept u toj varijanti. Preukusna je i vredna svakog pomena.

Mnoge domaćice će se iznenaditi jer se pravi brzo, a ukus je takav da ćete je vrlo rado praviti i u mrsnim danima.

Sastojci:

  • 300 g posnog margarina
  • 100 g šećera u prahu
  • 2 kašičice ekstrakta vanile
  • 550 g posnog plazma keksa
  • 300 ml soka od pomorandže

Za glazuru:

  • 150 g posne čokolade za kuvanje
  • 3 kašike ulje

Priprema: 

U posudi umutite margarin sobne temeprature sa šećerom u prahu i vanilom. Kada sjedinite, dodajte mlevenu posnu plazmu i sipajte sok. Sve dobro umutite mikserom.

Dobijeni fil sipajte u kalup obložen pek papirom i stavite pola sato do sat vremena u frižider.

Istopite posnu čokoladu sa uljem i prelijte preko posne torte sa plazmom. Poravnajte i stavite u frižider da odstoji preko noći.

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()