Savršen ručak za celu porodicu
Foto: ShutterstockAko volite klasičnu musaku, ovu sa kafiolom ćete obožavati.

U velikoj šerpi propržite crni luk na maslinovom ulju dok ne postane staklast. Dodajte beli luk, šargarepu i pasirani paradajz. Kuvajte dok šargarepa ne omekša. Dodajte začine (so, biber, origano, suvi biljni začin) i kuvajte još nekoliko minuta. U drugoj šerpi skuvajte pirinač prema uputstvu na pakovanju. Na srednjejakoj vatri kuvajte karfiol u posoljenoj vodi dok ne postane mekan, ali ne previše mekan. U velikoj posudi, pomešajte kuvani pirinač, crvenu papriku, suvi začin, so i biber. Uklonite višak vode iz karfiola i stavite ga na dno posude za pečenje. Prelijte filom od pirinča, pa sve prelijte sosom od paradajza. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta, dok musaka ne dobije lepu zlatnosmeđu boju.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







