Posna pica sa tunjevinom: Slasna i sočna, idealna za druženje sa prijateljima

Svaki zalogaj je raj za nepca

31.03.2025. 12:56
  • Podeli:
shutterstock_ pica sa bundevom, bundeva pizza-66fd31ed98cc8.webp Foto: Shutterstock

Donosimo vam recept za italijanski klasik na malo drugačiji način - posna pica sa tunjevinom.

Potrebno je:

Za testo:

  • 450 g brašna
  • 1 šolja tople vode
  • 2 kašike ulja
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica šećera

Za fil:

  • 1 konzerva tunjevine
  • 2 kašike pelata
  • 1 kašika ajvara
  • 100 g šampinjona
  • pola glavice crnog luka
  • 1 manja paprika
  • 2 kornišona
  • 1 šaka kukuruza šećerca
  • 200 g biljnog kačkavalja
  • nekoliko maslina
  • malo origana

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U toplu vodu sipajte šećer i kvasac pa ostavite da se kvasac aktivira 10 minuta. Zasebno pomešajte brašno i ulje, pa dodajte aktivirani kvasac. Potom zamesite testo dok ne postane glatko. Potom ocedite tunjevinu, pa je pomešajte sitno seckanim crnim lukom. Isecite šampinjone na tanke kolutove pa papriku i kornišone na kockice, a masline na polovine. Dodajte ajvar i kečap. Nauljite pleh, pa rastanjite testo. Potom ga premažite mešavinom kečapa i ajvara. Tunjevinu rasporedite s lukom, pa dodajte pomešano povrće, šećerac i origano i rendani biljni kačkavalj. Pecite picu 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. 

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()