Svaki zalogaj je raj za nepca
Foto: ShutterstockDonosimo vam recept za italijanski klasik na malo drugačiji način - posna pica sa tunjevinom.
Za testo:

Za fil:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U toplu vodu sipajte šećer i kvasac pa ostavite da se kvasac aktivira 10 minuta. Zasebno pomešajte brašno i ulje, pa dodajte aktivirani kvasac. Potom zamesite testo dok ne postane glatko. Potom ocedite tunjevinu, pa je pomešajte sitno seckanim crnim lukom. Isecite šampinjone na tanke kolutove pa papriku i kornišone na kockice, a masline na polovine. Dodajte ajvar i kečap. Nauljite pleh, pa rastanjite testo. Potom ga premažite mešavinom kečapa i ajvara. Tunjevinu rasporedite s lukom, pa dodajte pomešano povrće, šećerac i origano i rendani biljni kačkavalj. Pecite picu 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







