I miris i ukus će vas raspametiti
Foto: Bakina kuhinjaOvo je recept koji budi sva čula. Pripremite se za savršenu harmoniju mekog, vazdušastog kuglofa, bogatog mirisa karamele i hrskavosti oraha. Baka Jela ističe da se u ovom receptu krije tajna iz njene kuhinje koja će svaki zalogaj pretvoriti u praznik.
Bilo da ga poslužite uz jutarnju kafu ili kao raskošni desert, ovaj kuglof će vas transportovati direktno u carstvo najlepših slatkiša. Ne propustite ovaj spektakl ukusa.

Umutite posebno belanca sa šećerom dok ne dobijete čvrst sneg. U posebnoj posudi pomešajte prosejano brašno, puding od karamele i prašak za pecivo.
Postepeno dodajte ovu suvu smesu u umućena belanca i nežno mešajte špatulom. Zatim dodajte žumanca, ulje, otopljeni maslac, jogurt i koricu limuna. Sve lagano mešajte dok se sastojci ne sjedine.
Na kraju umešajte seckane orahe i suvo grožđe. Sipajte smesu u pripremljen kalup za kuglof. Pecite na 180 do 190°C oko 60 minuta.

Pred sam kraj pečenja, u šerpicu stavite dve pune kašike šećera. Ostavite da se šećer potpuno istopi i pretvori u karamelu. U karamelu dodajte jednu kašiku maslaca, pa to sve dobro izmešajte da se izjednači. Vruć kuglof polako prelijte karamelom, pazeći da preliv uđe između rebara. Ostavite da se ohladi pre služenja.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







