Zašto da ne uživate u hrani i tokom Velikogospojinskog posta?
Foto: ShutterstockProja je klasično srpsko jelo koje se lako prilagođava postu. U ovoj verziji, bez jaja i mlečnih proizvoda, praziluk daje slatkastu aromu, a kisela voda pomaže da testo bude mekano i vazdušasto.
Ovakva proja odlično ide uz šolju čaja, kad smo već u Velikogospojinskom postu i ne koristimo jogurte, kisela mleka ili kefire, a ako na neki način u ovo doba imate i malo domaće turšije - to bi bio savršen prilog. Ako je i nemate, setite se ovog recepta i kad dođu postovi tokom zime, kad turšije ima u znatno većoj meri.
Praziluk operite i sitno iseckajte, pa kratko propržite na kašici ulja dok ne omekša.
U posudi pomešajte kukuruzno i pšenično brašno, prašak za pecivo i so.
Dodajte kiselu vodu i ulje, pa umešajte i praziluk.
Sipajte smesu u pleh obložen papirom za pečenje ili u kalupe za mafine.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta, dok ne porumeni.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







